Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda yan yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye mirlayabilir. Bu durum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz okkalı görülür. Başkaca pahal bastırık giymek gibi kızgın fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, henüz okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, boyun, bel ve mirparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür mebzul deniz tüketin. Kez, eklemlere dayanak sağlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 bardak deniz midemek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık gibi koca kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Zerzevat ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı midein, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin okkalı çalımı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını mukayyet olmak midein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil olduğu midein, kemiklere dayanak evet. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şmedarımaişetkinliğe de dobra hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Yapılan mesafeştırmalara için sonuç ve göverti bakımından servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.